Waar ooit de oude loods van drukkerij Koninklijke Joh. Enschedé stond, siert nu al 10 jaar de vernieuwde Toneelschuur in één van de oudste straatjes van Haarlem: Lange Begijnestraat 9. Wij komen hier graag over de vloer voor de mooiste toneel- en dansstukken en intrigerende filmhuisfilms of een lekker drankje. Om hun 10-jarig bestaan te vieren mogen wij een kijkje nemen achter de schermen.

toneelschuur-steeg toneelschuur-philharmonie

De Toneelschuur bestaat al meer dan 40 jaar. Dit nieuwe architectonische hoogtepunt is ontstaan uit de ‘dromen’ van tekenaar Joost Swarte, de huistekenaar van de Toneelschuur. In samenwerking met Mecanoo architecten en hun eigen technici is het resultaat een aanwinst voor onze stad.

toneelschuur-grote-zaal toneelschuur-dakterras-uitzicht-bavo

Om dit 10-jarige bestaan te vieren stelt de Toneelschuur zijn achterdeuren open voor het publiek. Na zelf al het voorrecht te hebben gehad van een privé rondleiding, kunnen wij jullie vertellen dat deze tour een ware aanrader is. Wij weten nu bijvoorbeeld dat elke kleur in het gebouw communiceert met de bijbehorende functie. Zoals: het groen staat in verband met de kleine zaal. Een ander leuk weetje is hoe de gedachtes van Swarte, die nog nooit een gebouw heeft ontworpen, zijn vertaald in ware stenen.

toneelschuur-binnentuin toneelschuur-uitzicht-dakterras

PS: als je er toch bent, ga dan ook naar het Toneelschuur Café. Moeite waard!

Toneelschuur
Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem
www.toneelschuur.nl
Kassa: 023-5173910

Openingstijden: Elke dag van 13:30 t/m 21:45 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké